PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Tvrtka HS plus d.o.o. poštuje i štiti vašu privatnost. U nastavku se nalaze detaljnije informacije o načinu na koji obrađujemo vaše osobne podatke.

U ovim se Pravilima o zaštiti privatnosti opisuju naše metode obrade podataka koje pružaju ili prikupljaju naše digitalne platforme koje posjetiteljima omogućuju pristup našem web-mjestu i upotrebu naših usluga. Ova Pravila o zaštiti privatnosti pripremljena su u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Europske unije (GDPR) i odredbama navedenima u lokalnom zakonodavstvu.

Tvrtka HS plus d.o.o. vlasnik je web-mjesta frilla.hr, kao i voditelj obrade osobnih podataka. Ova Pravila o zaštiti privatnosti primjenjuju se na sljedeće kategorije pojedinaca:

 • kupce,
 • potencijalne kupce,
 • korisnike našeg web-mjesta,
 • naše dobavljače i poslovne partnere.
 1. Općenite informacije o obradi osobnih podataka

Obradu osobnih podataka provodimo samo na temelju unaprijed utvrđenih i zakonitih svrha, uz pomoć odgovarajuće pravne osnove. Svrhe i pravne osnove koje upotrebljavamo za svaku skupinu pojedinaca nalaze se u nastavku.  

Osobne podatke čuvamo samo onoliko vremena koliko je potrebno da bismo ispunili svrhu obrade za koju su navedeni osobni podaci prikupljeni. Ako vaše osobne podatke obrađujemo na temelju vaše privole, nastavit ćemo to činiti sve dok ne povučete privolu. Razdoblja pohrane za obradu osobnih podataka u određene svrhe detaljno su opisana u nastavku.

Kako prikupljamo vaše osobne podatke?

Podaci koje nam dostavljate prikupljaju se kada nam se obratite radi dobivanja proizvoda, usluga ili informacija, kada se prijavite na naša web-mjesta, sudjelujete na javnim forumima ili u drugim aktivnostima koje pružaju naši digitalni alati, odgovarate na ankete za kupce ili komunicirate s nama na neki drugi način. Podatke prikupljamo s pomoću različitih tehnologija, poput kolačića. Više informacija o kolačićima potražite u našem odjeljku Pravila o kolačićima.

 1. Svrhe obrade vaših osobnih podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo u razne svrhe, ovisno o vašem odnosu s nama. Namjene i rokovi pohrane detaljno su opisani u tablicama u nastavku.

Kada djelujete kao kupac:

Svrha obradeOsobni podaci koje obrađujemoPravna osnovaRazdoblje pohrane
Kupnja na našem web-mjestu– ime i prezime;– adresa dostave;– tvrtka ili naziv pravnog subjekta (ako je korisnik pravni subjekt);– PDV ID pravnog subjekta (ako je korisnik pravni subjekt);– adresa e-pošte (korisničko ime);– lozinka (u šifriranom formatu);– broj telefona za kontakt;– zemlja prebivališta.Ugovor5 godina od izvršenja narudžbe
Komuniciranje s vama na temelju narudžbe– ime i prezime;– adresa dostave;– tvrtka ili naziv pravnog subjekta (ako je korisnik pravni subjekt);– PDV ID pravnog subjekta (ako je korisnik pravni subjekt);– adresa e-pošte (korisničko ime);– lozinka (u šifriranom formatu);– broj telefona za kontakt;– zemlja prebivališta.Ugovor5 godina od izvršenja narudžbe
Slanje biltena e-poštomAdresa e-pošte, ime i prezimeZakonDo opoziva
Slanje prilagođenih biltena e-poštom s pomoću usluga profiliranjaAdresa e-pošte, ime i prezime, podaci o profiluPrivolaDo opoziva
Marketinška komunikacija na temelju usluga profiliranjaPodaci o profiluPrivolaDo opoziva
Slanje anketa o zadovoljstvu kupacaAdresa e-pošte, ime i prezime, podaci pruženi u anketiPravni interes za optimizaciju poslovanja i pružanje prikladnih ponuda1 godina od datuma provođenja ankete
Provođenje statističkih analizaAgregirani podaci koji se odnose na kupnje, preglede i druge aktivnosti provedene na web-mjestu koje nam ne dopuštaju identifikaciju ispitanikaPravni interes za optimizaciju poslovanja i pružanje prikladnih ponuda1 godina
Provođenje pravnih zahtjeva, uz zaštitu naših pravaPodaci ovise o predmetnom pravnom zahtjevu, pri čemu se uvijek poštuje načelo minimizacijeZakonU skladu sa zakonodavstvom

Kada djelujete u svojstvu posjetitelja web-mjesta ili potencijalnog kupca:

Svrha obradeOsobni podaci koje obrađujemoPravna osnovaRazdoblje pohrane
Slanje biltena e-poštomAdresa e-pošte, ime i prezimePrivolaDo opoziva
Slanje prilagođenih biltena e-poštom s pomoću usluga profiliranjaAdresa e-pošte, ime i prezime, podaci o profiluPrivolaDo opoziva
Marketinška komunikacija na temelju usluga profiliranjaPodaci o profiluPrivolaDo opoziva
Komuniciranje s vama na temelju vašeg upitaAdresa e-pošte ili telefonski broj, ime i prezimePravni interes jamčenja učinkovite komunikacije s pojedincima3 mjeseca od zaključenja komunikacije
Slanje anketa o zadovoljstvu kupacaAdresa e-pošte, ime i prezime, podaci pruženi u anketiPravni interes za optimizaciju poslovanja i pružanje prikladnih ponuda1 godina od datuma provođenja ankete
Provođenje statističkih analizaAgregirani podaci koji se odnose na kupnje, preglede i druge aktivnosti provedene na web-mjestu koje nam ne dopuštaju identifikaciju ispitanikaPravni interes za optimizaciju poslovanja i pružanje prikladnih ponuda1 godina
Jamčenje sigurnog web-mjestaIP adresaPravni interes pružanja sigurnog web-mjesta i omogućavanja sigurne kupnje1 godina
Provođenje pravnih zahtjeva, uz zaštitu naših pravaPodaci ovise o predmetnom pravnom zahtjevu, pri čemu se uvijek poštuje načelo minimizacijeZakonU skladu sa zakonodavstvom

Kada djelujete u svojstvu dobavljača, vaše osobne podatke obrađujemo u skladu s našim ugovornim obvezama i pohranjujemo ih 5 godina od datuma sklapanja ugovora ili završetka naše poslovne suradnje. U slučaju spora, vaše osobne podatke pohranjujemo do donošenja konačne odluke nadležnog tijela.

Profiliranje je postupak prikupljanja i obrade osobnih podataka ispitanika na temelju kojeg se izrađuje profil te osobe. To je metoda koja omogućuje da vam se nude proizvodi koji su vama zanimljivi i koji su prilagođeni vašim interesima. Proces profiliranja upotrebljavat ćemo samo uz vašu privolu.

U tvrtki HS PLUS d.o.o. za profiliranje upotrebljavamo sljedeće kategorije podataka: povijest i sadržaj kupnje, mjesto izvršene kupnje, vrijeme izvršene kupnje.  

 1. Prijenos osobnih podataka

Vaše osobne podatke ne prenosimo bilo kojoj trećoj strani, osim u sljedećim slučajevima:

 • Ako povezane tvrtke ili treće strane obavljaju usluge u naše ime, npr. pružaju odgovore na vaše zahtjeve, dostavljaju pakete i pružaju usluge klijentima itd. Te tvrtke ne smiju upotrebljavati vaše osobne podatke u bilo koje druge svrhe osim one koje od njih zahtijevamo mi ili zakonodavstvo. Takve tvrtke uključuju npr. dostavne službe, pružatelje usluga koji šalju poruke e-pošte itd.
 • Ako vaše osobne podatke dijelimo unutar tvrtke ili s trećim stranama, to činimo kako bismo zajamčili sigurnost naših klijenata, zaštitili svoja prava i imovinu u skladu s pravnim postupcima ili to činimo u bilo kojim drugim slučajevima kada vjerujemo (u dobroj vjeri) da je takvo otkrivanje obvezno po zakonu. To uključuje IT i financijske savjetnike, vanjske pravne savjetnike itd.

Sve treće strane kojima otkrivamo vaše osobne podatke dužne su zaštititi vaše osobne podatke zasebnim ugovorom. Uz to, nijedna treća strana ne smije upotrebljavati ove osobne podatke u bilo koje druge svrhe osim ugovorno dogovorenih svrha.

 1. Sigurnost, integritet i pohrana podataka

Sigurnost, integritet i povjerljivost vaših podataka izuzetno su nam važni. Naša tvrtka provodi tehničke, organizacijske i fizičke sigurnosne mjere potrebne za zaštitu vaših podataka od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, upotrebe ili izmjene.

Te mjere uključuju:

 • redovito ažuriranje softvera, hardvera i softvera aplikacije,
 • obrazovanje zaposlenika,
 • ispitivanje i nadzor ugovornih izvršitelja obrade i
 • odgovarajuću zaštitu naših poslovnih prostora.

Redovito provjeravamo naše postupke u pogledu sigurnosti kako bismo procijenili najnovije prikladne tehnologije i metode. Unatoč svim našim naporima, nijedna sigurnosna mjera nije savršena i nijednu nije nemoguće zaobići; stoga vas molimo za razumijevanje.

 1. Vaša prava

U okviru obrade osobnih podataka, zajamčena su vam određena prava. Da biste ih primijenili, obratite nam se u pisanom obliku.

Imajte na umu da vam možda nećemo moći pružiti određene proizvode i usluge ako nam ne dopustite prikupljanje vaših osobnih podataka. Osim toga, neke od naših usluga također neće moći uzeti u obzir vaše interese i preferencije. S vama ne možemo sklopiti ugovor ako nam, primjerice, ne dostavite adresu za dostavu zato što ne možemo jamčiti isporuku proizvoda koje ste naručili ako nemamo vašu adresu.

Svoja prava možete ostvariti tako da nas kontaktirate pismenim putem na adresu HS plus d.o.o., Gmajna 10, SI-1236 Trzin i na kovertu dodate napomenu „Zaštita osobnih podataka” ili e-poštom na [email protected] i u predmet poruke napišete „Zaštita osobnih podataka”. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od mjesec dana, pri čemu se navedeni rok može produžiti za dodatnih mjesec dana. U slučaju produljenja roka, obavijestit ćemo vas o navedenom produljenju u prvom mjesecu od primitka vašeg zahtjeva.

Dostupna su vam sljedeća prava:

 • Pristup osobnim podacima: možete zatražiti da vam pružimo podatke o tome obrađujemo li vaše osobne podatke i, ako je to slučaj, možete tražiti da vam omogućimo pristup vašim osobnim podacima i informacijama povezanima uz obradu (osobni podaci koje obrađujemo i odakle potječu).
 • Ispravljanje osobnih podataka: možete zatražiti da ispravimo ili izmijenimo nepotpune ili netočne podatke koje o vama obrađujemo.
 • Ograničenje obrade osobnih podataka: možete zatražiti da ograničimo obradu vaših osobnih podataka (ako se primjerice provjerava točnost ili cjelovitost vaših osobnih podataka).
 • Brisanje osobnih podataka: možete zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke (ne možemo izbrisati osobne podatke pohranjene na temelju pravnih zahtjeva ili ugovornog odnosa).
 • Izdvajanje osobnih podataka: možete zatražiti da vam pružimo osobne podatke koje ste nam dostavili u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom, strojno čitljivom formatu.
 • Povlačenje privole: u bilo kojem trenutku imate pravo povući svoju privolu povezanu s upotrebom osobnih podataka koje prikupljamo i obrađujemo na temelju vaše privole. Svoju privolu možete povući upotrebom bilo koje metode navedene u ovim Pravilima. Povlačenje privole neće imati negativnih posljedica; moguće je, međutim, da vam zbog povlačenja privole više nećemo moći pružati određene usluge.
 • Prigovor na obradu osobnih podataka: imate pravo uložiti prigovor u pogledu obrade vaših osobnih podataka, ako se ta obrada odnosi na svrhe izravnog marketinga ili prijenos vaših osobnih podataka trećim stranama u svrhe izravnog marketinga. Osim toga, možete uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka ako se oni upotrebljavaju u svrhe izravnog marketinga s pomoću prilagođenih ili pojedinačnih ponuda (tzv. „profiliranje”). Možete uložiti prigovor u vezi s bilo kojom metodom navedenom u ovim Pravilima.  
 • Pravo na prijenos podataka: imate pravo zatražiti evidenciju osobnih podataka koje ste nam dostavili. Zapis ćemo vam dostaviti u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu. Te podatke zatim možete proslijediti drugom izvršitelju obrade po vašem izboru.  Kad god je tehnički izvedivo, možete zatražiti da se vaši osobni podaci prenesu izravno drugom izvršitelju obrade.

Obavještavamo vas da, kako bi se zajamčila pouzdana identifikacija u slučaju ostvarivanja prava koja se odnose na osobne podatke, izvršitelj obrade može od vas tražiti da im dostavite dodatne podatke, a traženu radnju može odbiti provesti samo ako može dokazati da vas ne mogu pouzdano identificirati.

Ako smatrate da tvrtka HS plus d.o.o. krši svoje obveze u vezi s obradom osobnih podataka, možete podnijeti žalbu Povjereniku za informacije na adresu Dunajska cesta 22, SI-1000 Ljubljana ili e-poštom na [email protected]. Za više informacija o Povjereniku za informacije i obradi osobnih podataka, posjetite https://www.ip-rs.si/.

 1. Izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti

Ovu obavijest možemo mijenjati s vremena na vrijeme kako bismo je prilagodili najnovijim tehnologijama, industrijskoj praksi, pravnim zahtjevima ili drugim svrhama. Primjenjivu verziju Pravila o zaštiti privatnosti objavit ćemo na našim digitalnim platformama. Preporučujemo da povremeno pregledavate naša Pravila o zaštiti privatnosti. Ako to zahtijeva primjenjivo zakonodavstvo, zatražit ćemo vašu privolu prije uvođenja bilo kakvih izmjena.  

 1. Komentari i pitanja

U slučaju komentara ili pitanja u vezi s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti, pišite nam na HS plus d.o.o., Gmajna 10, SI-1236 Trzin ili nas kontaktirajte e-poštom na [email protected].  

HS PLUS d.o.o.    Gmajna 10 / SI-1236 Trzin / Slovenija / [email protected]

Tijelo za registraciju: Okružni sud u Ljubljani / Temeljni kapital: 7 500 EUR / IBAN SI56 2900 0005 2694 428 / PDV ID: 15553442 / Matični broj tvrtke: 6579639000